Nyheter


 

Hotell S7 Västerås

2017-08-25

Vi har fått förtroendet av Aros Bygg att sprinklerskydda Kv. Sigurd 7 i Västerås.

Den nya byggnaden på 9 000 kvadratmeter ligger centralt i Västerås och ska inrymma både hotell och kontor. Nordic Choice Hotels kedja, Comfort Hotel har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med fastighetsbolaget Klövern och kommer husera på 4 000 kvm med cirka 150 rum.

Projektet ska vara färdigställt i februari 2018.

Uppdragsgivare: Aros Bygg

Byggherre: Klövern

Citypassagen, Örebro

2017-08-25

Maxcon har fått uppdraget att sprinklerskydda Citypassagen i Örebro, en toppmodern kontorsbyggnad på 15 000 kvadratmeter med plats för 1000 arbetsplatser.

Byggnaden ska miljöcertifieras som en miljöbyggnad nivå silver med stort fokus på hållbarhetsfrågor, vilket innebär att särskild hänsyn tas till miljön i valet av byggmaterial och energi. Miljöbyggnad är ett certificeringssystem som garanterar kvalité när det gäller energi, inomhusmiljö och material.

Uppdragsgivare: Peab Sverige AB

Byggherre: Castellum

Nytt stort kontorsprojekt med Zengun AB

2017-02-01

Vi är stolta över att fått uppdraget att utföra sprinklerinstallationen inom Kv Pelaren 1

i Stockholm. Vår beställare är Zengun AB och den största hyresgästen i byggnaden är telekombolaget Hi3G.

Projektledare är Bengt Kellgren och projektering kommer att utföras av Maxcon Teknikkonsulter AB

Nya hjältar till Maxconfamiljen

2016-09-01

Serviceledare Lars-Johan Kleregård förstärker vår serviceenhet Örebro och Serviceledare David Tesoro förstärker vår serviceverksamhet i Stockholm. Vi hälsar båda två mycket varmt välkomna till Maxcon

Sky city Office one - Arlanda

2016-08-30

Nytt samverkansprojekt med NCC och Swedavia. Stockholm Arlanda Airport växer så det knakar. Här jobbar redan 17 000 människor. Varje år passerar dessutom 23 miljoner resenärer. Mängden anställda och resenärer ökar årligen. Här byggs Office One, ett 15 000 kvadratmeter stort kontorskomplex.

Maxcon har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinkler inom denna moderna byggnad. Projektledare är Bengt Kellgren.

H-Huset Örebro universitetssjukhus

2016-07-02

NYTT STORT SAMVERKANSPROJEKT

Vi på Maxcon är mycket stolta över att få utföra denna samverkansentreprenad med NCC och Region Örebro län. Det nya huset kommer att innehålla delar av länets högspecialiserade vård såsom Ögonkliniken, Öron- näs- och halskliniken, Plastik- och Käkkirurgiska kliniken, Hudkliniken samt operation och anestesiavdelning.

Projektet innefattar också om- och utbyggnad av Akutmottagning. Totalt så ska drygt 30 000m² skyddas med sprinkler. Projektledare är Niklas Magnusson

Södersjukhuset hus 70 & 74

2016-06-18

Ny stor samverkansentreprenad med NCC och Locum. Vi på Maxcon tackar för förtroendet att få projektera och installera sprinkler i dessa två nya byggnader inom Södersjukhuset. Byggnad 70 blir en enhet för behandling och Byggnad 74 ett försörjningskvarter.

Det är totalt ca 30 000 m² som ska sprinklas. Projektledare är Bengt Kellgren.

Urban Escape - Clarion Hotels

2016-03-02

Nytt samverkansprojekt med NCC. Vi på Maxcon är stolta över att få utföra denna samverkansentreprenad för Clarion Hotels som är en del av

Urban Escape mitt i Stockholm. Hotellet byggs som två byggnader ovanpå Gallerian, ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med 540 rum. Projektledare är Niklas Magnusson.

Campus Vaxholm

2016-02-11

Vi har fått förtroendet från Erlandssons Bygg AB att utföra projektering och installation av sprinkler till en av Stockholms modernaste skolor.

Kronängsskolan är en högstadieskola för ca 500 elever och ska vara klar till höstterminen 2017. Vi installerar ca 900 sprinkler och Bengt Kellgren är projektledare.

Torsplan 2

2015-12-13

Nytt unikt samverkansavtal med NCC Construction, Maxcon, Rörgruppen, Gunnar Karlsen ventilation, Midroc Electro och NCC Property Development AB. Maxcon är stolta av att få vara med i uppförande av Torsplan 2 som är ett ny byggnad på ca 27 000 m² på sidan av Torsplan 1 som färdigställdes för ett år sedan. Maxcon ansvarar för projektering och installation av sprinkler och anläggningen ska vara klar i början av 2017.

Fastigheten blir en Green Building och kommer att certifieras enligt det internationella miljöklassningssystemet BREEAM och i nivån Outstanding. Projektledare är Bengt Kellgren.

Mall of Scandinavia Nordens största köpcentrum

2015-06-29

Maxcon installerar sprinkler i 135 butiker / resturanger inom centrumet som totalt kommer att ha ca 230 butiker / resturanger när det är klart. Invigningen av Mall of Scandinavia sker den 12 November 2015. Vi har en styrka på ca 20 montörer på plats och det kommer att vara full fart med montage in till sista minuten för att klara öppningsdatumet. Totalentreprenör är Peab som också är vår beställare. Byggherre är Unibail-Rodamco.

ICA Maxi samt systembolaget i Tybble Örebro

2014-09-22

Vi har Erhållit uppdraget att utföra projektering och sprinklerinstallation inom ICA Maxi samt systembolaget i Tybble Örebro. Beställare är Wästbygg och byggherre är ICA fastigheter. Anläggningen kommer att innehålla Sprinklervattentank och tryckstegringspumpar.

Maxcon Förstärker organisationen med ytterligare en certifierad ingenjör

2014-09-22

Thomas Götemo är anställd som handläggare i större projekt samt kalkylator. Han kommer från Caverion sprinkler där han var sakkunnig ingenjör för deras sprinklerverksamhet.Hos oss har han redan dragit igång med styra upp tekniska frågor på projekt Elon i Örebro och Norsborgsdepån. Vi välkomnar Thomas till Maxcon är säkra på att han kommer att bidra med mycket nytta för oss och våra kunder.   

Maxcon AB installerar Sprinkler i samverkan med NCC/ SL

2014-02-13

Norsborgsdepån utförs i samverkan mellan installatörer, NCC och SL. Ett konsortium för att leverera hela installationspaketet har ingåtts mellan Maxcon AB, Midroc Electro AB, Rörgruppen AB samt Gunnar Karlsen Sverige AB.  Vårt åtagande omfattar att på totalentreprenad leverera anläggningarna för sprinkler.

Panna 6 Mälarenergi sprinklas av Maxcon

2016-06-03

Mälarenergi bygger ett av värdens modernaste och största energianläggning med avfallsförbränning. Vi är med och brandskyddar denna jätteanläggning. Vi installerar vattensprinkler och skumkanonsanläggning som styrs av IR Kameror.

Framtidens US

2013-04-16

Vi har fått uppdraget att sprinklerskydda nya sjukhusbyggnader inom Framtidens US i Linköping.