Nyheter

Kv Flatstenen i Knivsta

2019-07-08

I knivsta är vi med och bygger ett nytt vårdboende samt förskola. Projektet innefattar sprinkler på 5200m².

Byggherre: Trähusgruppen


Tinnerbäckshuset i Linköping

2019-07-02

Linköpings universitetssjukhus bygger tillbyggnad på 14.000m²  som Maxcon förser med sprinkler.

Uppdragsgivare: Region Östergötland

Byggherre: Åhlin & Ekeroth Byggnads AB


kv sjukhusset Askersund

2019-07-02

I Askersund är Maxcon sprinkler med och bygger ett nytt vård- och omsorgsboende med 98st lägenheter.

Uppdragsgivare: Länsträdgården Fastigheter AB

Byggherre: OBK Sverige AB 


Molnby depån

2019-06-26

Lokaler för städ och underhåll av tåg vid Roslagsbanan uppförs nu i Vallentuna. Maxcon Sprinkler utför sprinklerentreprenaden och kommer hänga upp 8km rör i dom här lokalerna.

Uppdragsgivare: Skanska

Byggherre: AB Storstockholms Lokaltrafik


CN FOOD

2019-06-26

CN Food Trading bygger en ny lagerlokal på 3000m² där vi på Maxcon Sprinkler utför sprinklerinstallationen. 

Uppdragsgivare: CN Food Trading AB

Byggherre: CN Food Trading AB


AHLSELL SVERIGE AB

2019-02-21

AHLSELL OMBYGGNATION

Vi har fått förtroendet att i samverkan men NCC utföra sprinklerinstallationen inom ett ombyggnationsprojekt på Ahlsell i Hallsberg.

Ombyggnationen täcker ca 14 000m² och 1 600 sprinkler.

Uppdragsgivare: NCC Sverige AB
Byggherre: Ahlsell Sverige AB

AHLSELL PLOCKLAGER

Vi har fått förtroendet att utföra sprinklerinstallation på ett nytt plocklager med tillhörande hanteringsytor på Ahlsell i Hallsberg.

Sprinklerinstallationen täcker ca 7 500 sprinkler.

Uppdragsgivare: Ahlsell Sverige AB
Byggherre: Ahlsell Sverige AB


HOTELL S7 VÄSTERÅS

2017-08-25

Vi har fått förtroendet av Aros Bygg att sprinklerskydda Kv. Sigurd 7 i Västerås.

Den nya byggnaden på 9 000 kvadratmeter ligger centralt i Västerås och ska inrymma både hotell och kontor. Nordic Choice Hotels kedja, Comfort Hotel har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med fastighetsbolaget Klövern och kommer husera på 4 000 kvm med cirka 150 rum.

Projektet ska vara färdigställt i februari 2018.

Uppdragsgivare: Aros Bygg

Byggherre: Klövern


CITYPASSAGEN, ÖREBRO

2017-08-25

Maxcon har fått uppdraget att sprinklerskydda Citypassagen i Örebro, en toppmodern kontorsbyggnad på 15 000 kvadratmeter med plats för 1000 arbetsplatser.

Byggnaden ska miljöcertifieras som en miljöbyggnad nivå silver med stort fokus på hållbarhetsfrågor, vilket innebär att särskild hänsyn tas till miljön i valet av byggmaterial och energi. Miljöbyggnad är ett certificeringssystem som garanterar kvalité när det gäller energi, inomhusmiljö och material.

Uppdragsgivare: Peab Sverige AB

Byggherre: Castellum


NYTT STORT KONTORSPROJEKT MED ZENGUN AB

2017-02-01

Vi är stolta över att fått uppdraget att utföra sprinklerinstallationen inom Kv Pelaren 1

i Stockholm. Vår beställare är Zengun AB och den största hyresgästen i byggnaden är telekombolaget Hi3G.

Projektledare är Bengt Kellgren och projektering kommer att utföras av Maxcon Teknikkonsulter AB


SKY CITY OFFICE ONE - ARLANDA

2016-08-30

Nytt samverkansprojekt med NCC och Swedavia. Stockholm Arlanda Airport växer så det knakar. Här jobbar redan 17 000 människor. Varje år passerar dessutom 23 miljoner resenärer. Mängden anställda och resenärer ökar årligen. Här byggs Office One, ett 15 000 kvadratmeter stort kontorskomplex.

Maxcon har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinkler inom denna moderna byggnad. Projektledare är Bengt Kellgren.


H-HUSET ÖREBRO UNIVERSITETSSJUKHUS

2016-07-02

NYTT STORT SAMVERKANSPROJEKT

Vi på Maxcon är mycket stolta över att få utföra denna samverkansentreprenad med NCC och Region Örebro län. Det nya huset kommer att innehålla delar av länets högspecialiserade vård såsom Ögonkliniken, Öron- näs- och halskliniken, Plastik- och Käkkirurgiska kliniken, Hudkliniken samt operation och anestesiavdelning.

Projektet innefattar också om- och utbyggnad av Akutmottagning. Totalt så ska drygt 30 000m² skyddas med sprinkler. Projektledare är Niklas Magnusson


SÖDERSJUKHUSET HUS 70 & 74

2016-06-18

Ny stor samverkansentreprenad med NCC och Locum. Vi på Maxcon tackar för förtroendet att få projektera och installera sprinkler i dessa två nya byggnader inom Södersjukhuset. Byggnad 70 blir en enhet för behandling och Byggnad 74 ett försörjningskvarter.

Det är totalt ca 30 000 m² som ska sprinklas. Projektledare är Bengt Kellgren.


URBAN ESCAPE - CLARION HOTELS

2016-03-02

Nytt samverkansprojekt med NCC. Vi på Maxcon är stolta över att få utföra denna samverkansentreprenad för Clarion Hotels som är en del av

Urban Escape mitt i Stockholm. Hotellet byggs som två byggnader ovanpå Gallerian, ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med 540 rum. Projektledare är Niklas Magnusson.


CAMPUS VAXHOLM

2016-02-11

Vi har fått förtroendet från Erlandssons Bygg AB att utföra projektering och installation av sprinkler till en av Stockholms modernaste skolor.

Kronängsskolan är en högstadieskola för ca 500 elever och ska vara klar till höstterminen 2017. Vi installerar ca 900 sprinkler och Bengt Kellgren är projektledare.


TORSPLAN 2

2015-12-13

Nytt unikt samverkansavtal med NCC Construction, Maxcon, Rörgruppen, Gunnar Karlsen ventilation, Midroc Electro och NCC Property Development AB. Maxcon är stolta av att få vara med i uppförande av Torsplan 2 som är ett ny byggnad på ca 27 000 m² på sidan av Torsplan 1 som färdigställdes för ett år sedan. Maxcon ansvarar för projektering och installation av sprinkler och anläggningen ska vara klar i början av 2017.

Fastigheten blir en Green Building och kommer att certifieras enligt det internationella miljöklassningssystemet BREEAM och i nivån Outstanding. Projektledare är Bengt Kellgren.


MALL OF SCANDINAVIA NORDENS STÖRSTA KÖPCENTRUM

2015-06-29

Maxcon installerar sprinkler i 135 butiker / resturanger inom centrumet som totalt kommer att ha ca 230 butiker / resturanger när det är klart. Invigningen av Mall of Scandinavia sker den 12 November 2015. Vi har en styrka på ca 20 montörer på plats och det kommer att vara full fart med montage in till sista minuten för att klara öppningsdatumet. Totalentreprenör är Peab som också är vår beställare. Byggherre är Unibail-Rodamco.


ICA MAXI SAMT SYSTEMBOLAGET I TYBBLE ÖREBRO

2014-09-22

Vi har Erhållit uppdraget att utföra projektering och sprinklerinstallation inom ICA Maxi samt systembolaget i Tybble Örebro. Beställare är Wästbygg och byggherre är ICA fastigheter. Anläggningen kommer att innehålla Sprinklervattentank och tryckstegringspumpar.


MAXCON AB INSTALLERAR SPRINKLER I SAMVERKAN MED NCC/ SL

2014-02-13

Norsborgsdepån utförs i samverkan mellan installatörer, NCC och SL. Ett konsortium för att leverera hela installationspaketet har ingåtts mellan Maxcon AB, Midroc Electro AB, Rörgruppen AB samt Gunnar Karlsen Sverige AB.  Vårt åtagande omfattar att på totalentreprenad leverera anläggningarna för sprinkler.


PANNA 6 MÄLARENERGI SPRINKLAS AV MAXCON

2016-06-03

Mälarenergi bygger ett av värdens modernaste och största energianläggning med avfallsförbränning. Vi är med och brandskyddar denna jätteanläggning. Vi installerar vattensprinkler och skumkanonsanläggning som styrs av IR Kameror.


FRAMTIDENS US

2013-04-16

Vi har fått uppdraget att sprinklerskydda nya sjukhusbyggnader inom Framtidens US i Linköping.