Stort kontorsprojekt

Vi har utfört sprinklerinstallationen inom Kv Pelaren 1 i Stockholm. Vår beställare var Zengun AB och projektering utfördes av Maxcon Teknikkonsulter AB.

Boutiquehotell och affärsresehotell

Maxcon har utfört denna samverkansentreprenad för Clarion Hotels som är en del av Urban Escape mitt i Stockholm.

Hotellet byggdes som två byggnader ovanpå Gallerian, ett boutiquehotell och ett affärsresehotell med 540 rum. Nytt samverkansprojekt med NCC.

15 000m² kontorskomplex på Arlanda

Här byggs Office One, ett 15 000m² stort kontorskomplex på Sky City Arlanda. Samverkansprojekt med NCC och Swedavia.

Maxcon har fått förtroendet att utföra projektering och installation av sprinkler.

Hotell och kontor i Västerås

Vi har fått förtroendet av Aros Bygg att sprinklerskydda Kv. Sigurd 7 i Västerås.

Den nya byggnaden på 9 000m² ligger centralt i Västerås och inrymmer både hotell och kontor. Nordic Choice Hotels kedja, Comfort Hotel har tecknat ett 15-årigt hyresavtal med fastighetsbolaget Klövern och huserar på 4 000m² med cirka 150 rum.

8000 sprinkler i 134 butiker

Projekt med mycket samordning med olika aktörer: Peab som totalenterprenör, Unibail-Rodamco som byggherre och till det 134 butikskedjor. Många av butikerna är internationella och har koncept som är lika i hela värden och ska samordnas med våra svenska krav.

Mall of Scandinavia är nu ett Flaggskepp när det gäller handelsplatser i Sverige och vi är stolta över att ha utfört denna sprinklerinstallation.

Hus 70 & 74

Stor samverkansentreprenad med NCC och Locum. Vi på Maxcon tackar för förtroendet att få projektera och installera sprinkler i dessa två nya byggnader inom Södersjukhuset. Byggnad 70 blir en enhet för behandling och Byggnad 74 ett försörjningskvarter. Det är totalt ca 30 000 m² som ska sprinklas.

Kontorsbyggnad på 15 000m²

Maxcon har fått uppdraget att sprinklerskydda Citypassagen i Örebro, en toppmodern kontorsbyggnad på 15 000 kvadratmeter med plats för 1000 arbetsplatser.
Byggnaden ska miljöcertifieras som en miljöbyggnad nivå silver med stort fokus på hållbarhetsfrågor, vilket innebär att särskild hänsyn tas till miljön i valet av byggmaterial och energi. Miljöbyggnad är ett certificeringssystem som garanterar kvalité när det gäller energi, inomhusmiljö och material.

68 lägenheter i Karlslund

Vi har haft förmånen att installera sprinkler åt Örebro bostäder (ÖBO) på Karlslunds vård- och omsorgsboende.

Det är en boendesprinkleranläggning där samtliga 68 lägenheter har sprinklats.

Högstadieskola Stockholm

Vi har fått förtroendet från Erlandssons Bygg AB att utföra projektering och installation av sprinkler till en av Stockholms modernaste skolor.

Kronängsskolan är en högstadieskola för ca 500 elever och ska vara klar till höstterminen 2017. Vi installerar ca 900 sprinkler.

Panna 6 Energianläggning

Mälarenergi bygger ett av värdens modernaste och största energianläggning med avfallsförbränning.

Vi är med och brandskyddar denna jätteanläggning. Vi installerar vattensprinkler och skumkanonsanläggning som styrs av IR Kameror. Vi ingår i en installationsgrupp med TKI Tekinkinstallationer som ansvarar för VVS och Ventilation samt Sallén Elektriska AB.
 

Handels- & kontorshus på 47 000m²

Tillsammans med NCC Construction Sverige AB har vi utfört sprinklerinstalltion inom Torsplan 1. Projektet är ett Partnering uppdrag där vi i en installationsgrupp och NCC jobbar med gemensamma mål för att skapa ett hus för arbete och upplevelser i värdsklass. 

Byggnaden är ett handels och kontorshus på 47 000m². Torsplan 1 är en del av den nya stadsdelen Hagastaden som binder samman Stockholm med Karolinska Sjukhuset i Solna.

Idrottshuset i Örebro

Vi har fått uppdrag att sprinklerskydda den nya bollhallen och lokaler för handel inom Idrottshuset i Örebro. Idrottshuset invigdes 1946 nu mer än 60 år senare byggs det till en bollhall i samma stil som den gamla byggnaden.

Den nya hallen kommer att bli en modern hall med skjutbara läktare och möjlighet att dela upp till två hallar. I gatuplan kommer det att finnas butiker. Vår uppdragsgivare är Peab Sverige AB.

Norsborgdepån

Norsborgsdepån har utförs i samverkan mellan installatörer, NCC och SL. Ett konsortium för att leverera hela installationspaketet har ingåtts mellan Maxcon AB, Midroc Electro AB, Rörgruppen AB samt Gunnar Karlsen Sverige AB.

Vårt åtagande omfattar att på totalentreprenad leverera anläggningarna för sprinkler.

Har du några frågor?

Kontakta oss gärna om du vill ha mer information!