21-09-09

Vi skyddar publiken!

Publikhav innebär nästan alltid utmaningar gällande brandskydd. Att sprinklerskydda en arena eller teater innebär publiken får bättre förutsättningar att evakuera byggnaden på ett säkert sätt samtidigt, vid tillfälle av en brand.

På Maxcon har vi utfört totalentreprenad gällande sprinklersystem på både arenor och teatrar runt om i Sverige och har samlat på oss både erfarenhet och kunskap gällande denna typ av system. 

Bengt Kellgren har varit projektledare på flera av våra arena-projekt och berättar att arenor och teatrar är speciella eftersom de ofta har gradänger som påverkar installationen, samt mindre förråd och matserveringar som kräver ett effektivare skydd än vad övriga ytor gör. Bengt säger även att Maxcon fått en bra rutin för denna typ av system, eftersom vi arbetat med många liknande byggnader. – Vi vet hur vi ska förlägga installationen för att det ska bli så snyggt som möjligt, samtidigt som det ska vara enkelt att montera, avslutar han.

Just nu pågår projektering för två kommande sprinklerinstallationer, dels en arena i Kviberg i Göteborg och dels Västerås Stadsteater. 

Exempel på arenor och teatrar som Maxcon sprinklerskyddat tidigare  är: 

Sprinklerinstallation

Friends arena (Anl. 69)
Eskilstuna Arena
Cirkus Djurgården
Idrottshuset Örebro
Vasateatern Stockholm (K-märkt teater)